Blij en vereerd met nominatie voor Zorg+Welzijn Award 2021

'Je bent genomineerd voor de Zorg+Welzijn Award 2021. Accepteer je de nominatie?' Ik had het telefoontje gemist en dus hoorde ik het grote nieuws via de voice-mail. Natuurlijk kon ik niet direct terugbellen. Mantelzorg-dingen, zul je net zien. Omdat ik bijna ontplofte van enthousiasme, appte ik maar gauw terug dat ik blij vereerd ben en de nominatie méér dan graag accepteer.

Grootste impact

Want wat een eer om zo snel genomineerd te worden voor juist deze award. De prijs gaat namelijk naar de persoon die de grootste impact veroorzaakt in het sociaal domein! En ja, natuurlijk weet ik dat de benadering van Bureau Over-ons vernieuwend is, maar deze nominatie voelt als een enorme erkenning. De jury keek per kandidaat naar hoe hij of zij aantoonbaar verschil maakt in het sociaal domein. Daarnaast is meegewogen hoe innovatief of creatief de kandidaten te werk gaan en welke concrete resultaten ze al bereikt hebben. Geweldig dus om door de selectie te komen en door de jury een échte verschilmaker te worden genoemd.

Extra eervol

Ook de samenstelling van de jury maakt de nominatie extra eervol. De jury bestaat namelijk uit: Marieke Kleiboer, directeur Maatschappelijke Ontwikkeling op het ministerie van VWS, Jan Willem Bruins, directeur van BPSW, Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland, Janny Bakker-Klein, voorzitter Raad van Bestuur van Movisie en Sophie van Hogendorp, hoofdredacteur Zorg+Welzijn. Echt heel bijzonder om opgemerkt te worden door deze mensen.

Scepsis

Toen ik het idee bedacht van een online training tegen eenzaamheid, rekende ik op scepsis. En die ontmoette ik ook. Ik moest (en moet soms nog steeds) uitleggen dat eenzaamheid iets in een persoon zelf is. Dat eenzaamheid je juist belemmert om naar die ontmoetingsactiviteiten te gaan die voor eenzame mensen bedoeld zijn. En dat je eerst zélf stappen moet nemen om je wat meer op je gemak te voelen in het contact met anderen.

Behoefte aan andere aanpak

Maar tegelijkertijd merkte ik ook dat verrassend veel beroepskrachten metéén enthousiast waren, metéén snapten wat de bedoeling was. En die eigenlijk indirect ook aangaven dat er behoefte was (en is) aan een aanpak die mensen toerust om zelf iets aan de eigen eenzaamheid te doen.

Dit waren de mensen die mij kansen gaven; die mij vertrouwen gaven; zowel beroepskrachten als deelnemers. Ik zie deze nominatie dan ook als een gedeelde prestatie en als gedeelde eer. En natuurlijk gaat heel veel dank uit naar mijn medewerker, collega en steun-en-toeverlaat Janet Hulsman die mij nomineerde! Heel erg bedankt Janet dat je dit gedaan hebt en voor de mooie woorden die je schreef! 

Ben je benieuwd wát Janet schreef waarmee ze mij de nominatie bezorgde?

©Eva Geelen

Over de Zorg+Welzijn Award 2021

De Zorg+Welzijn Award wordt op 20 mei uitgereikt. De drie genomineerden zijn: 

  • Bianca van der Neut: Kamers met aandacht
  • Denise Bosma: Ervaringsdeskundige psychische kwetsbaarheid
  • Eva Geelen: Online training tegen eenzaamheid

Uiteindelijk bepaalt het publiek wie wint. Hoe? Door te stemmen. Stem dus ook!

Breng nú je stem uit