Nieuws & workshops

Bent u voor uw event op zoek naar een frisse benadering van eenzaamheid? Ik kan een interactieve workshop verzorgen voor een kleine groep maar ook een lezing geven voor een wat groter publiek. Mijn specialiteit is het uitleggen van het zichzelf versterkende mechanisme van eenzaamheid. Dus wilt u écht inzicht verschaffen over het mechanisme waarmee eenzaamheid op individueel werkt? 

Ga naar contactformulier


Ervaringen van anderen 

Movisie op jaarcongres Zorg+Welzijn

Hoe bijzonder is het om als start-up een bijdrage te mogen leveren aan hét landelijke event op het gebied van eenzaamheid? Namelijk het Jaarcongres eenzaamheid Zorg+Welzijn. Bureau Over-ons is door Movisie gevraagd een bijdrage te leveren aan de workshop 'Spelen met gedachten'.

Wanneer? 23 januari 2020 in Ede.


Gastcollege eerstejaars studenten Social Work Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), 

Dit gastcollege werd (ondanks het tijdstip) door de 21 aanwezige studenten met een 7,9 beoordeeld. Studenten waardeerden vooral de interactie en de nieuwswaarde van het college. Ook de getoonde filmpjes werden gewaardeerd. 

Wat we bespraken

  • Belang van verbinding
  • Invloed van eenzaamheid op gezondheid
  • Proces verstoorde waarneming
  • Omgaan met eenzaamheid
  • Huidig aanbod

Leuke quiz met goed uitgelegde onderbouwde vragen, heel goede en leerzame filmpjes, duidelijk en fijne uitleg. Dank u wel! 8,5/9

Wanneer? 28 november 2019, van 15.00 tot 17.00 uur


Nieuwsarchief

Gemeente 's-Hertogenbosch start proef online training

Eind november startte in de gemeente 's-Hertogenbosch een proef met onze online training tegen eenzaamheid. De Bossche coalitie tegen eenzaamheid (met daarin onder gemeente 's-Hertogenbosch) omarmde de proef. Deze loopt tot 1 maart en gedurende de proef is deelname gratis. Kartrekker is Humanitas 's-Hertogenbosch. Ik ben heel blij met de actieve bijdrage van de volgende organisaties: Humanitas 's-Hertogenbosch, GGD Hart voor Brabant, Reinier van Arkel en Beraad van Kerken 's-Hertogenbosch. Ook de Voedselbank gaat flyers bijsteken. Kent u nog mensen voor wie de training interessant is? Verwijs ze gerust door!

Op 8 januari 2020 schreef huis-aan-huisblad Bossche Omroep over de training 'Meer contact'. Met verschillende nieuwe aanmeldingen tot gevolg!

Op 20 december 2019 stond er in het Brabants Dagblad (editie 's-Hertogenbosch) een uitgebreid artikel over de proef.

Huis-aan-huisblad Bossche Omroep 8 januari 2020

 

Brabants Dagblad 20 december 2019

 

Wilt u mij inschakelen voor een workshop of lezing?
Neem dan contact op via: 06 - 81 78 93 24