De werving, hoe pak je het aan?

Jouw organisatie heeft besloten Meer Contact in te zetten. Dat betekent voor jou als social worker werk aan de winkel! Je start met de werving.

Wervingsmaterialen

Werving gebeurt door de lokale welzijnsorganisatie. Jij als social worker doet de werving dus. Je krijgt daartoe een set wervingsmaterialen die je mag (hoeft niet) gebruikt. De wervingsmaterialen maken onderdeel uit van het totaalpakket en worden kostenloos geleverd als extra service. Het betreft redelijk gestandariseerde wervingsmaterialen die wel steeds voorzien van jouw worden van jouw logo en NAW-gegevens. In de rechterkolom zie je voorbeelden van wervingsmaterialen.

Wervingsworkshop

Om de werving en het werken met de training te versoepelen, is het aan te raden een (online) workshop voorafgaand aan het traject te organiseren. Deze workshop wordt tegen kostprijs aangeboden. Bureau Over-ons vertelt dan over de training, over de werking van de training over de werving en over de begeleiding. Deze workshop is bedoeld voor jouzelf, jouw collega's, eventuele netwerkpartners en vrijwilligers. De workshop is overdraagbaar. Dat wil zeggen dat jijzelf alle materialen krijgt en het staat je vrij deze workshop daarna zelf te organiseren. 

Het werven zelf

Je hebt de workshop georganiseerd en de materialen verspreid. Dit betekent niet dat de deelnemers nu en masse vanzelf toestromen. Materialen verspreiden is één ding, mensen bereiken is nog iets anders. Mensen kijk misschien over jouw advertentie heen, gooien jouw flyer per ongeluk ongezien weg, of zijn er niet aan toe. Bovendien moeten sommige mensen wennen aan het idee dat eenzaamheid iets is waar je zélf iets aan kunt doen. Het is dus van belang om jouw werving te blijven herhalen. Blijf vooral ook in de persoonlijke contacten die je hebt met je netwerk en met potentiële deelnemers over Meer Contact vertellen.

Ga naar Hoe de aanmelding werkt

 

 

 

Inhoudsopgave

 

 


 

Wervingsmaterialen

Jouw organisatie ontvangt een set aan wervingsmaterialen zoals:

  • persbericht
  • websitebericht
  • e-mailbericht mailing cliënten
  • e-mailbericht netwerkpartners
  • digitale flyer
  • in de loop van het jaar krijg je periodiek enkele berichten voor social media aangeleverd.

De kans is groot dat jouw organisatie met Meer Contact het nieuws haalt! Deze krantenberichten en tv-uitzendingen kwamen tot stand nadat het door Bureau Over-ons aangeleverde persbericht door de lokale organisatie verstuurd is!

 

Ook jouw organisatie krijgt deze gepersonaliseerde uitnodigingsflyer (als drukbestand)

 

Tip!

Zet een kleine afbeelding van het beeldmerk in jouw digitale handtekeing. Al jouw contacten zien dan bij elke mail dat jouw organisatie Meer Contact aanbiedt!