Meer Contact wérkt dankzij deze 4 werkzame elementen

Uit de reacties van deelnemers hebben we 4 werkzame elementen gedestilleerd. 

  • Goede informatie: deelnemers steken nieuwe dingen op. De informatie is compleet en eigenlijk iedereen haalt er wel iets uit.
  • Veel voorbeelden: door de vele voorbeelden komt de stof echt tot leven en wordt het makkelijker de informatie toe te passen op het eigen leven. De voorbeelden werken ook inspirerend. 
  • Oefeningen: de oefeningen zijn klein en makkelijk uitvoerbaar. Oók voor mensen met de nodige sociale drempels. Doordat er véél geoefend wordt, krijgt het nieuwe gedrag de kans om een beetje in te slijten.
  • Leuk om te doen: de training is leuk vormgegeven en leest lekker weg. Belangrijk want anders is het niet op te brengen. 

Deze informatie is afkomstig uit berichten van deelnemers aan Bureau Over-ons of blijkt uit de (evaluatie)gesprekken die deelnemers met lokale organisaties voeren.

Ga naar: Hoofdstuk 5 Praktijkervaringen

 

Inhoudsopgave

Uitnodigend

Deelnemers geven aan dat de mails heel prettig lezen en 'voelen'. Beeld is ingezet om de teksten te ondersteunen. Deelnemers worden ook op geen enkele manier onder druk gezet of gepusht om de mails te volgen. De toon en styling is eerder uitnodigend dan dwingend. 

Voorbeeld van een motivational in de training