Zo krijg je meer contact

Deze cursus maakt gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten en laat zien hoe we onze denkprocessen kunnen inzetten om ons prettiger te voelen in het contact met andere mensen. De kennis van psychologie en sociologie wordt gekoppeld aan persoonlijke ervaringen van de ontwikkelaar. Zo leer je wat je zélf kunt doen om meer sociale contacten te krijgen. Natuurlijk houden we rekening met corona-beperkingen.

Over ontwikkelaar Eva Geelen

Ontwikkelaar Eva Geelen is zelf ook eenzaam geweest. De oorzaak daarvan ligt in haar allereerste levensjaren. Toen Eva als volwassene ging werken in het sociale domein zag zij dat er géén aanbod bestond waar zij zelf iets aan gehad zou hebben. Haar eenzaamheid kwam namelijk vooral omdat zij zich ongemakkelijk voelde in de omgang met mensen, zich geen houding wist te geven en eigenlijk niet naar feestjes en dergelijke durfde.

Daarom ontwikkelde Eva de zelfhulpcursus Meer Contact. Als deelnemer leer je wat er in je brein gebeurt als je eenzaam bent en wat je kunt doen om dat proces te doorbreken.

Wat ga je doen?

Je krijgt twee maanden lang elke dag een korte, leuke e-mail. De ene dag krijg je misschien alleen informatie, of je kijkt een filmpje, de andere dag is het misschien een mindfulness-oefening of een schrijfoefening. En natuurlijk ga je ook oefenen in de praktijk; in jouw dagelijks leven. Je bent per dag ongeveer tien minuten bezig en leert spelenderwijs hoe je je makkelijker gaat voelen in nieuwe sociale situaties. Je wordt gedurende het proces begeleid door jouw lokale welzijnsorganisatie.

Dit zijn de onderwerpen

  1. Zelfzorg
  2. Inzicht eenzaamheid
  3. Communicatie
  4. Netwerkverbreding

Lees verder over 

zelfzorg

Voor wie?

Meer Contact is geschikt voor iedereen die minder eenzaam wil worden en die wil leren wat je daar zélf aan kunt doen.