Zo krijg je meer contact

Jij wilt meer sociale contacten of je prettiger voelen in nieuwe sociale situaties. Dat is niet heel makkelijk, maar het kan wel! Ons programma Meer Contact maakt gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten en laat zien hoe we onze denkprocessen kunnen inzetten om ons prettiger te voelen in het contact met andere mensen. De kennis van psychologie en sociologie wordt gekoppeld aan persoonlijke ervaringen van de ontwikkelaar. Zo leer je wat je zélf kunt doen om meer grip op je sociaal leven te krijgen. 

Wat ga je doen?

Je krijgt twee maanden lang elke dag informatie of je kijkt een filmpje. Soms krijg je een mindfulness-oefening of een schrijfoefening. En natuurlijk ga je ook oefenen in de praktijk; in jouw dagelijks leven. Je bent er per dag tien minuten tot een kwartier met het programma bezig en je merkt stap voor stap hoe je je makkelijker gaat voelen in nieuwe sociale situaties. Je wordt gedurende het proces begeleid door jouw lokale welzijnsorganisatie.

Dit zijn de onderwerpen

  1. Zelfzorg
  2. Inzicht eenzaamheid
  3. Communicatie
  4. Netwerkverbreding

Lees verder over 

zelfzorg

Voor wie?

  • Voel jij je wel eens onzeker in nieuwe sociale situaties?
  • Ben je bang dat je niets weet te zeggen of dat je het verkeerde zegt?
  • Of wil je graag nieuwe mensen leren kennen, maar zie je daar tegelijkertijd tegenop?

Met Meer Contact krijg je meer zelfvertrouwen en voel je je meer ontspannen in het contact met mensen en situaties die je nog niet kent. Daardoor leer je op den duur makkelijker nieuwe mensen kennen.

Maak kennis met

Meer Contact won de 2e prijs in de Zorg+Welzijn award. Maak hieronder kennis met Eva, Jacqueline en deelneemster Tonnie.