Waar sta je nu en waar wil je komen?

Eergisteren ben je begonnen met de training Meer Contact. Hartstikke goed, want dat kan de eerste stap zijn op weg naar een leuker sociaal leven. Het is daarom belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je nu staat.

Beantwoord daarom kort de volgende vragen:

  • Wat was voor jou de aanleiding deze training te gaan volgen. Wees specifiek; beschrijf het gevoel of de situatie die jou het zetje gaf om deze stap te nemen.
  • Als het gaat om contacten met andere mensen; wat is dan jouw grootste probleem. Wees specifiek. Dus niet: ik durf nooit iets tegen iemand te zeggen. Maar wel: als ik onbekenden tegenkom en ik ben alleen, vind ik het soms lastig een gesprek te beginnen. Vooral als het erg druk is, ik me al niet happy voel etc.
  • Wat hoop je met deze training te bereiken? Waar wil je over een jaar staan? Wees specifiek en realistisch. Dus niet: ik heb nog nooit van mijn leven mijn verjaardag gevierd, volgend jaar hoop ik mijn verjaardag te vieren en dat er dan minstens 100 goede vrienden zijn. Dat is wel specifiek, maar niet realistisch. Wel realistisch kan zijn: ik hoop volgend jaar met een paar goede bekenden mijn verjaardag te vieren.

Ps: Het is belangrijk dat je deze vragen ook echt beantwoordt en er niet alleen over nadenkt. Door te schrijven, orden je jouw gedachten. Noteer je antwoorden dus hieronder. Antwoorden komen binnen bij de backoffice van Bureau Over-ons en worden mogelijk (anoniem!) gebruikt om deze training verder te verbeteren. Uiteraard krijg jij ook zelf jouw antwoorden direct in je mailbox. Vaak voorzien van een extra toelichting of verdieping. Handig, want dan heb jij straks alle opdrachten bij elkaar staan en kun je na verloop van tijd makkelijk zien wat je gedaan en geleerd hebt. Maak er dus meteen een apart mapje voor aan, want later in de training komen we er nog op terug.

PS: Jouw antwoorden worden niet gecommuniceerd met Humanitas Almere.

©Eva Geelen

Noteer jouw doel hieronder en verstuur

  1. Wat was de aanleiding voor jou om deze training te gaan volgen?
  2. Wat wil je bereiken?

 


 

 

 

Wat wil je bereiken met deze training?
Noteer in het invulveld en druk op verstuur