Dit zijn de signalen waaraan je ziet of iemand contact met je wil

Je kent vast het gezegde: ‘timing is everything’. En dat geldt zéker ook voor contact leggen met onbekenden. Onthoud: in beginsel wil iederéén graag contact, ook met jou.... Máár het moet wel uitkomen op dat moment. Dus wil je contact leggen met een ander, let dan op de volgende signalen.

Oogcontact is het belangrijkste signaal dat erop wijst dat iemand open staat voor contact. Maar wist jij dat veel mensen oogcontact best eng vinden? Jij misschien ook wel! Besef wel dat oogcontact dient om in een fractie van een seconde de ander te scannen. Dus ontwijk jij oogcontact? Dan maak je het voor anderen lastiger om een praatje met je aan te knopen. 

Oogcontact is het eerste begin van contact. Maakt iemand géén oogcontact, dan wil hij of zij waarschijnlijk géén contact

Hieronder een overzichtje van signalen die wijzen op contactgerichtheid. Onder de afbeelding vind je de opdracht van vandaag!

Contactsignalen
Dit zijn de signalen waaraan je ziet of iemand wel of geen contact wil

©Eva Geelen

Opdracht van vandaag

Haal je een situatie voor de geest, waarin iemand contact met jou probeerde te leggen. Beschrijf of jij dat prettig vond. Wát je daar prettig aan vond of wat je daar juist niet prettig aan vond.

Schiet je geen situatie te binnen omdat je juist vindt dat anderen niet snel tegen je beginnen te praten? Check dan eens bovenstaande checklist. Zit jij vooral in de rode cirkel? Dan kan dát een reden zijn dat mensen jou niet aanspreken....


Oogcontact
Oogcontact is meestal hét signaal dat je contact kunt leggen