Wie is Bureau Over-ons?

Wie is over-ons? Bureau Over-ons is dé online plek waar jij alles leert over eenzaamheid en verbinding. Deze website gaat letterlijk over ons en over hoe wij als mensen met elkaar omgaan. Over-ons gaat over hoe wij ons als mensen tot elkaar verhouden. Het gaat over onze belangrijke en minder belangrijke relaties; het gaat over dingen in het sociale verkeer waar we tegen opzien; over dingen die we leuk en fijn vinden en over dingen die we missen.

Wat heb jij aan Over-ons?

Ik laat je stap voor stap op een leuke manier zien wat je kan veranderen in je communicatie en gedrag zodat sociale contacten voor jou fijner worden. Zodat omgaan met mensen weer leuk wordt en je je zekerder voelt in (nieuwe) sociale situaties. Dat is belangrijk want de mens is evolutionair gezien een groepsdier. Contact en de veiligheid van een groep ervaren, is een noodzakelijke voorwaarde om gezond en gelukkig te zijn. Daarom is eenzaamheid ook zo'n ingrijpende situatie.

Eva over eenzaamheid

Eva is initiatiefneemster van Bureau Over-ons. Eva: 'Ik heb zowel in professionele als in mijn persoonlijke leven veel eenzaamheid gezien en er daardoor veel over geleerd. Zo weet ik ook dat de wetenschap er unaniem over is: eenzaamheid is maar door één persoon op te lossen. Namelijk door degene die het treft. Bij Over-ons laat ik je zien hoé je dat doet.' 

Maak kennis met Janet

Toen Eva op de Hogeschool Arnhem Nijmegen haar workshop over eenzaamheid kwam verzorgen, was ik direct enthousiast. Eenzaamheid is een probleem dat ik veel tegenkom. Vaak ga ik dan met mensen aan de slag met sociale vaardigheidstrainingen, maar de drempel om daaraan mee te doen, is erg groot. Soms te groot. Deze training is juist voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die het heel spannend vinden. In hele kleine stapjes gaan de deelnemers zelf aan de slag. En naast het vergroten van hun sociale netwerk krijgen deelnemers ook een positievere kijk op zichzelf en de mensen om hen heen. Het is de toon van de training die mensen stimuleert om toch iedere keer weer het volgende stapje te zetten. Ik vind het ontzettend waardevol en leuk om hierbij betrokken te zijn.

PS: Bureau Over-ons is een sociale onderneming. Dat betekent dat áls we winst maken, we 10% daarvan doneren aan een goed doel op het gebied van eenzaamheid in Nederland.

 

 

Eva Geelen

 

 

 

 

 

Janet Hulsman