Nieuws

Onze online training tegen eenzaamheid komt regelmatig in het nieuws. Zeker nu eenzaamheid door corona nog meer aan het licht gekomen is. Wij hebben direct onze training aangepast aan deze nieuwe omstandigheid. Het is immers onbekend hoe lang corona nog duurt en dus is het belangrijk dat mensen ook in deze situatie handvatten krijgen om met eenzaamheid om te gaan.


Op woensdag 16 december 2020 publiceerde het Brabants Dagblad een groot artikel over Meer Contact. Dit naar aanleiding van het persbericht dat Humanitas stuurde, waarvoor dank Jacqueline!

Meer Contact in de pers
Brabants Dagblad, 16 december 2020

 


Welzijn Lelystad zet onze online training tegen eenzaamheid in en haalde er direct TV-Omroep Flevoland mee. Professional Anna Rijpsma: 'Voordat je contacten gaat leggen, moet je leren hoe dat ook alweer moet en daar is deze cursus uitstekend geschikt voor'. En 'de gedraging is het gevolg van de eenzaamheid'. Leer eenzaamheid verbannen met cursus, Omroep Flevoland, 10 juni 2020

 

online-training-tegen-eenzaamheid-Anna-Rijpsma
Anna Rijpsma van Welzijn Lelystad op tv bij Omroep Flevoland

 

Kijk het interview


 

Op 8 mei 2020 publiceert het Noordhollands Dagblad een interview met Amber d'Haene van Welzijn Stede Broec. Ook Welzijn Stede Broec start een pilot met onze online training tegen eenzaamheid. Amber: 'Dat praatje bij de supermarkt is toch belangrijk. Eenzaamheid doorbreken is niet makkelijk, maar je moet zelf de eerste stap zetten.'

Ga naar 'Praatje in de supermarkt', 8 mei 2020, Noordhollands Dagblad

 


 

Gemeente 's-Hertogenbosch start proef online training

Eind november startte in de gemeente 's-Hertogenbosch een proef met onze online training tegen eenzaamheid. De Bossche coalitie tegen eenzaamheid (met daarin onder gemeente 's-Hertogenbosch) omarmde de proef. Deze loopt tot 1 maart en gedurende de proef is deelname gratis. Kartrekker is Humanitas 's-Hertogenbosch. Ik ben heel blij met de actieve bijdrage van de volgende organisaties: Humanitas 's-Hertogenbosch, GGD Hart voor Brabant, Reinier van Arkel en Beraad van Kerken 's-Hertogenbosch. Ook de Voedselbank gaat flyers bijsteken. Kent u nog mensen voor wie de training interessant is? Verwijs ze gerust door!

Op 8 januari 2020 schreef huis-aan-huisblad Bossche Omroep over de training 'Meer contact'. Met verschillende nieuwe aanmeldingen tot gevolg!

 

online-training-tegen-eenzaamheid-bossche-omroep

Op 20 december 2019 stond er in het Brabants Dagblad (editie 's-Hertogenbosch) een uitgebreid artikel over de proef.

online-training-tegen-eenzaamheid-brabants-dagblad
Brabants Dagblad 20 december 2019

 

 

Bureau Over-ons ontwikkelt lesmateriaal voor ConsortiumBO

 

Het Consortium Beroepsonderwijs maakte op 4 juni 2020 bekend Bureau Over-ons ingeschakeld te hebben voor het mee-ontwikkelen van een lesmodule over eenzaamheid. Het Consortium levert lesmaterialen aan ongeveer 80% van de MBO-opleidingen in Nederland! Echt een enorme eer dus, dat wij mogen helpen met de ontwikkeling van lesmateriaal over eenzaamheid voor aankomende beroepskrachten.

Ga naar nieuwsbrief Consortium


 

 

Online training tegen eenzaamheid Stede Broec
Amber d´Haene van Welzijn Stede Broec

 

Ga naar Noordhollands Dagblad