Nieuwe gewoontes aanleren kost tijd

Met jouw communicatie en gedrag bepaal je in feite hoe mensen op jou reageren. Ben jij gewoonlijk open en vrolijk? Grote kans dat mensen ook vrolijk en open tegen jou doen. Ben jij daarentegen in jezelf gekeerd, somber en zeg je weinig dan bestaat de kans dat je dit dan ook oproept in jouw contact met anderen.

In deze training laten we je zien hoe je dat kunt doorbreken. Stap voor stap gaan we samen op weg. Om jezelf dat nieuwe gedrag echt eigen te maken, is het heel belangrijk dat je echt elke dag met deze training aan de slag gaat. Alleen dan krijgt jouw nieuwe gedrag de kans om een gewoonte te worden die ook echt bij je past. En dat hoeft niet lang te duren. Ongeveer tien minuten per dag volstaat.

Maak een planning

Om voornemens en gedragsverandering ook écht te realiseren, helpt het als je van te voren bedenkt wannéér je met deze training aan de slag gaat. Ben je bijvoorbeeld een avondmens of een ochtendmens? Lijkt het je iets om als je onderweg bent naar je werk in de trein er even tijd voor te maken, of liever juist als je thuis komt van je werk en even tot rust wil komen? Het maakt niet uit wannéér je tijd maakt voor de training; kies gewoon een dagelijks moment dat bij je past. En blok dit moment in je agenda.

De opdracht van vandaag

De opdracht van vandaag is dan ook om voor de komende week elke dag 10 minuten in je agenda te blokken voor deze training. Gebruik daarvoor je (digitale) agenda, of noteer het hieronder.

©Eva Geelen

Wanneer maak jij tijd vrij voor verbetering van jouw sociaal leven?

Noteer hieronder wanneer jij met deze training aan de slag gaat. Blok er elke dag tien minuten voor vrij. Druk op verstuur. Bewaar je antwoord in het e-mail-mapje dat je aangemaakt hebt.

PS: Het antwoord dat je in je mailbox krijgt, is voorzien van duiding, tips of mijn ervaringen. Ben je daar benieuwd naar? Druk dan op altijd op de verstuur-knop.


Tijd maken
Maak tijd vrij om nieuwe gewoontes aan te leren