Zo krijg je meer contact

  • Zie jij op tegen nieuwe sociale situaties?
  • Weet je niet wat je moet zeggen als je nieuwe mensen ontmoet?
  • Weet jij je geen houding te geven in het contact met onbekenden?
  • Verlopen contacten met onbekenden vaak stroef?
  • Wil jij meer mensen leren kennen?

Probeer dan de zelfhulpcursus Meer Contact. Deze cursus maakt gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten en laat zien hoe we onze denkprocessen kunnen inzetten om ons prettiger te voelen in het contact met andere mensen. De kennis van psychologie en sociologie wordt gekoppeld aan persoonlijke ervaringen van de ontwikkelaar. Je leert wat je kan doen om minder eenzaam te worden en meer contact te krijgen.

Over ontwikkelaar Eva Geelen

Ontwikkelaar Eva Geelen is zelf jaren eenzaam geweest. De oorzaak daarvan ligt in haar allereerste levensjaren. Toen Eva als volwassene ging werken in het sociale domein zag zij dat er géén aanbod bestond waar zij zelf iets aan gehad zou hebben. Haar eenzaamheid kwam namelijk vooral omdat zij zich ongemakkelijk voelde in de omgang met mensen, zich geen houding wist te geven en eigenlijk niet naar feestjes en dergelijke durfde.

Daarom ontwikkelde Eva de zelfhulpcursus Meer Contact. Als deelnemer leer je wat er in je brein gebeurt als je eenzaam bent en wat je kunt doen om dat proces te doorbreken. 

Wat ga je doen?

Je krijgt twee maanden lang elke dag een korte, leuke e-mail. Per dag ben je er ongeveer tien minuten mee bezig. De ene dag krijg je misschien alleen informatie, of je kijkt een filmpje, de andere dag is het misschien een mindfulness-oefening of een schrijfoefening. En natuurlijk ga je straks ook oefenen in de praktijk; je gaat contact leggen met nieuwe mensen.

Kortom; deze aanpak is superafwisselend, nooit saai en kost niet veel tijd. Je wordt gedurende het traject begeleid door Welzijn Bommelerwaard. En de cursus is natuurlijk corona-proof!

 

Voor wie?

Meer Contact is geschikt voor iedereen die zich eenzaam voelt en die wil leren wat je daar zelf aan kunt doen.

Dit is het resultaat

  1. Je durft makkelijker contact te leggen met anderen
  2. Je weet hoe je contacten die je hebt, kunt verdiepen
  3. Je communiceert positiever

Kortom: je voelt zelfverzekerder in de omgang met anderen!