Introductie handboek voor begeleiders Meer Contact

Meer Contact is een online training of zelfhulpcursus voor cliënten van welzijnsorganisaties die zich eenzaam voelen. Meer Contact is door jouw organisatie te gebruiken als één van de instrumenten op het gebied van eenzaamheid. Zie het als een aanvulling op het bestaande aanbod, of mogelijk als een voortraject voor het bestaande aanbod. In dit handboek lees je precies hoe Meer Contact werkt en wat jouw cliënten eraan hebben.

Meer Contact in het kort

Meer Contact is een online training (of zelfhulpcursus) voor mensen die eenzaam zijn. De deelnemer leert de mechanismes achter eenzaamheid herkennen én aanpakken. De deelnemer ontvangt twee maanden lang elke dag een korte e-mail. Deze bevat informatie, soms een filmpje en vaak een opdracht. 

De meeste opdrachten spelen zich af in het contact met andere mensen. In de eigen, directe omgeving van de deelnemer. Ook zijn er schrijfopdrachten en mindfulness-oefeningen.

Cliënten zijn als het goed is niet meer dan tien minuten tot een kwartier per dag bezig met de stof. De mails en de benadering is luchtig en niet-probleemgericht. Cliënten hoeven niet te wachten tot er een groep begint, maar starten wanneer het hén uitkomt.

Meer Contact maakt gebruik van wetenschappelijke inzicht. Dit is naar de praktijk vertaald door het te koppelen aan persoonlijke ervaringen van de ontwikkelaar. De praktijkvoorbeelden maken de stof herkenbaar en geven deelnemers hoop en vertrouwen dat verandering mogelijk is.

Waarom Meer Contact?


 

Inhoudsopgave