Introductie

Meer Contact is dus een online programma (of zelfhulpcursus) voor mensen die eenzaam zijn. De deelnemer leert de mechanismes achter eenzaamheid herkennen én aanpakken. De deelnemer ontvangt twee maanden lang elke dag een korte e-mail. Deze bevat informatie, soms een filmpje en vaak een opdracht. 

De meeste opdrachten spelen zich af in het contact met andere mensen. In de eigen, directe omgeving van de deelnemer. Ook zijn er schrijfopdrachten en mindfulness-oefeningen.

Cliënten zijn als het goed is niet meer dan tien minuten tot een kwartier per dag bezig met de stof. De mails en de benadering is luchtig en niet-probleemgericht. Cliënten hoeven niet te wachten tot er een groep begint, maar starten wanneer het hén uitkomt.

Meer Contact maakt gebruik van wetenschappelijke inzicht. Dit is naar de praktijk vertaald door het te koppelen aan persoonlijke ervaringen van de ontwikkelaar. De praktijkvoorbeelden maken de stof herkenbaar en geven deelnemers hoop en vertrouwen dat verandering mogelijk is.

Waarom Meer Contact?


 

Inhoudsopgave

 

In dit handboek worden de begrippen 'programma', 'cursus' en 'zelfhulpcursus' afwisselend van elkaar gebruikt. Meer Contact is gericht op gedragsverandering en dus in formele zin eerder een training dan een programma of cursus. We merken in de praktijk dat sommige deelnemers de voorkeur geven aan termen als programma of cursus. We gebruiken deze termen dus ook.