Handboek online programma Meer Contact

Je leest het handboek bij het programma Meer Contact. Meer Contact is een online interventie die deelnemers individueel doorlopen. Deelnemers krijgen twee maanden lang dagelijks een korte e-mail. Ze krijgen daarmee inzicht in het zichzelf versterkende mechanisme achter eenzaamheid, ze leren negatieve gedachtencirkels herkennen en doorbreken en krijgen handvatten om hun netwerk uit te breiden. Deelnemers worden begeleid door de lokale welzijnsorganisatie.

Dit handboek geeft jou als professional inzicht in wat jouw organisatie van de interventie mag verwachten. Ook lees je wat jouw cliënten ervan mogen verwachten. En natuurlijk bevat dit handboek waardevolle informatie die jou helpt om de interventie zo goed mogelijk in te zetten.

Onze droom

Onze droom is dat zoveel mogelijk organisaties Meer Contact gaan inzetten. Wij geven iemand geen vis, maar een hengel en leren onze deelnemers om te vissen. Wij geloven heilig in dat principe.

Daarom houden we ons aanbod vriendelijk geprijsd en moedigen we organisaties die ermee werken aan om zich ons product zoveel mogelijk eigen te maken. We laten het aan de lokale organisatie of er wel of niet met vrijwilligers gewerkt wordt, of de begeleiding telefonisch of live gebeurt, of persberichten en andere meegeleverde communicatie-materialen aangepast worden.

Meer Contact straks net zo gewoon als de koffie ochtend?

In onze droom is Meer Contact straks net zo'n doodgewoon onderdeel van het aanbod van een welzijnsorganisatie als pakweg de koffie-ochtend. In onze droom zou het zomaar zo kunnen zijn dat mensen die nu niet naar de koffie-ochtend dúrven de te komen dat na het doen van het Meer Contact-programma dat wél durven, dat deelnemers vrijwilligers worden of dat bestaande vrijwilligers die meer willen weten van hoe dat nou werkt tussen mensen, deze training volgen. Wij zien Meer Contact dus ook als een gezamenlijk product en we gaan voor een duurzame relatie met jou als lokale organisatie. 

Inhoud hoofdstuk 1 'Over de methode Meer Contact'


Inhoudsopgave


Leeswijzer

Op elke pagina bevindt zich bovenaan in de rechterkolom een knop 'Inhoudsopgave'. Door op deze knop te klikken, kom je direct in de inhoudsopgave. Je kiest daar rechtstreeks voor het onderwerp wat je zoekt. Lees je dit handboek liever van voor naar achter door, dan doorloop je onderstaande hoofdstukken.

Opbouw handboek

Dit handboek bestaat uit de volgende vijf hoofdstukken:

  1. Over de methode Meer Contact
  2. Uitvoering
  3. Randvoorwaarden
  4. Onderbouwing
  5. Praktijkervaringen

Literatuurlijst