Hoe elke vriendschap ooit begon

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar elke goede vriendschap is begonnen met een alledaags contact. Daarom is het belangrijk dat jij je daar zoveel mogelijk in oefent. 

Sinds een paar dagen maak jij dan ook elke dag dag contact met iemand die je nog niet kent. Denk om de 1,5 meter en kies verder jouw manier. Misschien komt het niet tot een gesprek, maar wissel dan in elk geval een blik uit of een lach. En misschien gaat het al heel goed en stel je iemand een vraag of deel je iets met een onbekende. Het hoeft helemaal niet spectaculair te zijn, áls je dat contact maar hebt.

Zo leer je nieuwe mensen kennen

Al doende raak je steeds handiger in het aanspreken van mensen en dat is het begin van nieuwe mensen leren kennen. Maar zeg eens eerlijk, komt het ervan om deze opdracht ook te doen? Misschien is dit ver uit je comfortzone?

Door veel te praten met mensen word je er steeds beter in

Op de allereerste plaats; héb je inderdaad elke dag een gesprekje aangeknoopt? En hoe ging het? Wat ging goed en wat kon beter? Wat voor reacties kreeg je? En bleef het bij een korte opmerking of werd het een echt gesprekje? En, heel belangrijk: hoe vond je zelf dat het ging? Werd het wat gewoner, na een paar keer? Want geloof het of niet, maar sommige mensen draaien hun hand niet om voor dit soort gesprekjes en dat is toch het begin van een rijker sociaal leven. De mate waarin jij erin slaagt om contact te leggen, is bepalend voor de mate waarin je kunt opkomen voor jezelf en dingen geregeld krijgt. Kortom het vermogen om contact te leggen, is wezenlijk belangrijk. Ga daar dus vooral mee door!

©Eva Geelen

Opdracht van vandaag

Beantwoord de volgende vragen en druk op verstuur. Dan krijg je in je mailbox een ervaring van een deelneemster uit een andere training.

  • Heb je inderdaad gesprekjes aangeknoopt?
  • Waar zag je tegenop?
  • Wat ging goed?
  • Wat leer je ervan?

 

Hoe gericht bén jij op contact? Maak je er tijd voor? Sta je open voor een ander?