Eenzaam in Amsterdam? Met online training eenzaamheid zelf aanpakken

Ben je eenzaam en woon je in Amsterdam? Volg dan onze online training tegen eenzaamheid! Je wordt begeleid door Combiwel en leert hoe je in jouw eigen omgeving contact kan maken.

Eenzaam in Amsterdam? 

In Amsterdam voelen 80.000 mensen zich eenzaam. Door corona is het ook nog eens lastiger om mensen te ontmoeten. Je eenzaam voelen, is een naar gevoel. Je hebt minder mensen om je heen dan je zou willen, of je voelt je niet echt verbonden met de mensen om je heen. Herken je dat? Kom dan in actie. Want eenzaamheid heeft de vervelende neiging zichzelf te versterken. Het wordt dan ook steeds moeilijker om je onder de mensen te begeven.

Eenzaamheid zelf aanpakken

Gelukkig kun je jouw eenzaamheid wel zelf aanpakken. Sterker nog, jij bent de enige die iets aan jouw eenzaamheid kan doen. Met onze online training leer je hoe je je zekerder gaat voelen in sociale situaties. Je gaat het makkelijker vinden om iets te zegen tegen mensen die je niet kent, je wordt minder verlegen en je gaat minder opzien tegen het omgaan met andere mensen.

Hoe het werkt

Je krijgt twee maanden lang elke dag een mailtje met daarin informatie, een filmpje, mindfulness en vooral vaak oefeningen. De oefeningen doe je in het contact met mensen om je heen. De oefeningen zijn uiteraard corona-proof. Je wordt begeleid door een sociaal werker van Combiwel. Je betaalt een eigen bijdrage van € 10,00, stadspashouders betalen € 5,00. 

Ben jij eenzaam in Amsterdam en wil je leren wat je daar zélf aan kan doen? Vul dan de link hieronder in. Je krijgt dan meer informatie. Je wordt binnen een week teruggebeld door een sociaal werker van Combiwel.

Eenzaam in Amsterdam, dit doe je eraan 

Eenzaam in Amsterdam

 

In de video hieronder maak je kennis met ontwikkelaar Eva Geelen en met deelneemster Tonnie. Tonnie vertelt hoe haar leven veranderde door onze online training tegen eenzaamheid. Ben jij eenzaam en wil jij net als Tonnie ook meer mensen om je heen? Vraag dan informatie aan via de groene knop!

 

Stuur mij meer informatie

 


Over onze partner Combiwel: Combiwel is een Amsterdamse organisatie die zich inspant om de collectieve leefbaarheid in de stad te verbeteren. Dat doet Combiwel in opdracht van de gemeente en in samenwerking met stadsdelen, buurtorganisaties, vrijwilligers, onderwijs, ketenpartners, ondernemers en vooral ook met de direct betrokkenen: de Amsterdammers. De diensten van Combiwel variëren van  kinderopvang, opvoedingsondersteuning, sport en buurtontwikkeling tot en met brede talentontwikkeling, schulddienstverlening en sociaal maatschappelijk werk. Natuurlijk helpt Combiwel ook als je eenzaam bent in Amsterdam.