Doen wat je leuk vindt

Doen wat je leuk vindt; het is belangrijk. Gisteren heb jij daarom een aantal dingen voor jezelf opgeschreven waar je blij van wordt. De opdracht van vandaag is dat je voor jezelf een plannetje uitstippelt om de dingen in je leven waar je blij van wordt een grotere plek in jouw leven te geven. Gisteren ging het om het ‘wat’. Vandaag om het ‘hoe’.

Leuke dingen

Vaak gaan we zo op in ons werk en ons dagelijks leven dat het er niet van komt om leuke dingen te doen. Of misschien is jouw hobby door corona nu niet mogelijk. In beide gevallen is het belangrijk om tijd te maken voor leuke dingen. En om voor jezelf vast te leggen wélke leuke dingen je wilt doen en vooral ook wanneer. Bijvoorbeeld: dit jaar wil ik minimaal één keer per maand naar de film en één boek per maand lezen. Door voor jezelf te benoemen hoe vaak je iets wilt doen, vergroot je de kans dat jet het ook doet. En wat je in ieder geval moet doen, is opschrijven wannéér je die leuke dingen gaat doen. Wat drempels zijn en hoe je die drempels gaat slechten.

Zo pak ik het aan

Mijn doel was bijvoorbeeld: bij lekker weer ga ik één keer per week op de elektrische fiets naar het werk. Drempel: dat kost veel meer tijd en dus moet ik eerder op. Oplossing: ik ga één keer per week, de dag dat mijn jongste dochter niet thuis is, extra vroeg naar bed zodat ik de volgende dag makkelijk eerder op kan staan. Door op deze manier leuke dingen in te plannen en er voorwaarden voor te creëren, voer je het makkelijker uit zodat deze leuke dingen een gewoonte kunnen worden.

PS: had jij vandaag jouw ademhalingsoefeningen gedaan?

©Eva Geelen

De opdracht van vandaag

In jouw mailbox, zit het antwoord dat je gisteren gegeven hebt. Pak dat erbij en koppel er doelen aan. Geef ook aan wat nodig is om die doelen te bereiken, hoe vaak en wanneer je dát specifieke leuke iets wilt doen en wat er voor nodig is om dit ook allemaal uitvoeren. Of doé jij al volop wat je leuk vindt? 


Maak een planning; ook voor leuke dingen!