Digitale infrastructuur en waarom die in orde zou moeten zijn

E-health en het sociale domein; het is anno 2021 nog geen vanzelfsprekende combinatie. Eeuwig zonde want ook de cliënten van welzijnsorganisaties spenderen iedere dag uren op hun mobiele telefoon. Online is de plek waar mensen gevonden én beïnvloed worden.

Wie had ooit gedacht dat half Nederland door parken en steden zou struinen, mobiel in de hand, op zoek naar online wezentjes om die af te vinken. Het gebeurde, en het heette Pokemon Go.

In 2020 zaten jongeren tussen de 16 en 25 jaar in Nederland elke dag 6 tot 7 uur per dag (!) naar een scherm te kijken. Ook bij de volwassenen kijkt 28% meer dan 6 uur per dag (!) naar een beeldscherm. De vroegere vindplek, de straathoek, is online. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Hoe speelt jpuw organisatie daarop in? Wat betreft communicatie? En wat betreft werving en uiteindelijk ook aanbod? Mensen spenderen veel tijd online en laten zich daar beïnvloeden. De hoogste tijd dus dat het sociaal domein e-health gaat omarmen en op zoek gaat naar wegen om digitale kennis te benutten. Dat komt niet alleen de uitrol van Meer Contact ten goede. Het zal het bereik en de impact van de gehele organisatie en uiteindelijk zelfs de sector veranderen. 

Het moge duidelijk zijn: volgens ons het is een kwestie van tijd voordat e-health veel breder toegepast gaat worden in het sociaal domein. Begin daarom vandaag nog om de digitale infrastructuur van jouw organisatie te verbeteren. Ook jij als sociaal werker kunt daarin iets betekenen. In de rechterkolom lees je er meer over.

Aandacht voor communicatie


 

Inhoudsopgave


Digitale infrastructuur

Om Meer Contact effectief in te zetten, helpt het om als organisatie je digitale infrastructuur op orde te hebben. Wat we daarmee bedoelen zie je in onderstaande afbeelding.

 

Hoe beter bovenstaande punten op de rit staan, hoe makkelijker het is om deelnemers te werven. En niet alleen voor Meer Contact, ook voor andere activiteiten. Zeker tijdens corona, toen alles dicht was, was online de enige manier om gevonden te worden. Voor wat betreft Meer Contact geldt dat een online dienst juist online goed vindbaar moet zijn.