Met een compliment maak je contact

Complimenten openen deuren in het contact met anderen. En dan heb ik het niet over op een slijmerige manier een ander de hemel inprijzen. Dan heb ik het over échte, welgemeende complimenten of aardige dingen zeggen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Allereerst: welgemeend aardige dingen zeggen, kan pas als je ze ook ziet. Daarom hebben we de afgelopen dagen uitgebreid stil gestaan bij dankbaarheid en bij de ondermijnende kracht van het woordje 'maar'. Daarom is het ook belangrijk dat je dóórgaat met je dankbaarheidsoefeningen. Hoe meer jij focust op het goede, hoe meer je dat gaat zien en hoe makkelijker het wordt daar iets over te zeggen.

Ik sprak laatst met een moeder over haar puberdochter. Dit meisje was in een jaar tijd meer dan 20 kilo (!) aangekomen. Ik gaf aan dat dochterlief de steun van haar moeder nu keihard nodig heeft om haar issues aan te pakken. Waarop de moeder zei: 'Dat besef ik ook, maar ik zie écht niks positiefs in haar'. Besef eens, voel eens, hoe éénzaam dat moet zijn. Niet alleen voor de dochter, maar óók voor de moeder.

Het positieve verbindt

Positieve dingen verbinden. Terwijl kritiek en negativiteit voor afstand zorgen. Het voorbeeld van de moeder en de dochter hierboven laat dat heel duidelijk zien. De moeder was wel heel eerlijk. Ze gaf namelijk aan: 'ik zie niks positiefs in mijn dochter.' Om dat voor onszelf te voorkomen, hebben wij de afgelopen dagen stil gestaan bij dankbaarheid; bij het jezelf trainen in het zien van het positieve. Vandaag slaan we de brug naar het uiten daarvan.

Het goede zien én benoemen

Want een volgende stap is om niet alleen het goede te zien, maar dat ook te benoemen. Dat kan gaan over situaties maar het kan ook gaan over iets leuks of goeds dat iemand doet. En dat brengt ons bij het onderwerp complimenten maken. Want hoe maak je nu op een goede manier iemand een complimentje?

4 kenmerken van een goed compliment

  1. Het is gemeend
  2. Het is gedoseerd
  3. Het gaat over gedrag en/of omstandigheid: niet over de persoon
  4. Het is specifiek

Let dus op het volgende

  1. Gemeend: een niet-gemeend compliment wordt door de ontvanger altijd herkend. Mensen voelen het als je iets tegen ze zegt wat niet waar is. Maar omdat jij jezelf sinds gisteren aan het trainen bent in het opmerken van positieve dingen, zul je zien dat je eigenlijk altijd wel iets positiefs kunt ontdekken in iemand of in een situatie.
  2. Gedoseerd: als iemand een deur voor je openhoudt hoef je niet te applaudisseren; als iemand een geweldig feest organiseert misschien wel.
  3. Complimenteer iemands gedrag, niet iemand als persoon. Iemand kan iets geweldigs doén en dan is het goed om dáár op in te haken. Dat is beter dan te zeggen dat degene die iets geweldigs doét, ook een geweldig mens ís. Dus als iemand een geweldig feest heeft georganiseerd, dan kun je beter zeggen; ‘wat een geweldig feest’, dan dat je zegt: ‘wat bén je toch een organisatietalent’. In het laatste geval zeg je iets over iemand als persoon en dat maakt de ontvanger kwetsbaar. Dat raakt aan je identiteit en is dus eigenlijk altijd overdone.
  4. Specifiek: hoe specifieker hoe beter. Door specifiek te zijn, pas je namelijk automatisch alle drie de bovenstaande tips toe. Een specifiek compliment komt namelijk supergeloofwaardig over en gaat in principe nooit over de persoon. We nemen weer het voorbeeld van het feest. Dan kan je tegen de organisator bijvoorbeeld zeggen: ‘Wat een geweldig feest! Ik heb genoten, het begon eigenlijk al toen ik binnenkwam. Ik vond het zo leuk dat we meteen een cocktail kregen. En dat 'ie ook nog in de bedrijfskleuren was, maakte het helemaal af’.

©Eva Geelen

Vul in en verstuur

Maak vandaag eens iemand een compliment en let daarbij op de 4 tips. Als je dat gedaan hebt, noteer jouw ervaring dan hier en druk op verstuur. In de mail deel ik (anoniem) ervaringen van andere cursisten over dit onderwerp.

 


Compliment
Een compliment, iets aardigs zeggen; het doet zovéél...