Begeleiding per contactmoment

Dan is het zover: de werving loopt en de eerste deelnemers melden zich aan en de begeleiding gaat beginnen. Hou er in elk geval rekening mee dat deelnemers binnen 7 dagen mogen besluiten te stoppen. De vrijgevallen plaats kun jij dan (kostenloos) aan iemand anders geven.

Op deze pagina lees je algemene tips voor de begeleiding. In de rechterkolom staat de begeleiding per contactmoment in een belscript uitgeschreven.

  • Praten over eenzaamheid, moet je dan het woord eenzaamheid ook écht gebruiken?
  • Om kunnen gaan met eenzaamheid. Dit vraagt al best veel van jou als begeleider. Eenzaamheid kan confronterend zijn. Eenzaamheid haalt niet altijd het beste in mensen boven. Lees verder over omgaan met eenzaamheid.
  • Omgaan met weerstand: deelnemers kunnen weerstand ervaren. Veranderen is eng en weerstand hoort erbij. Voor jou als begeleider is het dan wel van belang dat je weerstand weet te herkennen en weet te hanteren. Lees verder over omgaan met weerstand.
  • Weten te motiveren: deelnemers kunnen, na verloop van tijd, minder gemotiveerd raken. Het is belangrijk dat jij als begeleider samen met hen op zoek gaat naar motivatie. Lees verder over motiverende gespreksvoering.

 

 

 

Inhoudsopgave

 


 

Begeleiding per contactmoment

Hieronder vind je tips voor de verschillende contactmomenten. Probeer de contacten rond de genoemde data te plannen.

Belscript dag 5 

Belscript dag 20 

Belscript dag 35 

Belscript dag 50 

 

Evaluatie en nazorg